2001

Încă de la inființare din 2001, în domeniul High-End Audio/Video, Audiotehnic Impex și-a fixat ca obiectiv principal să ofere clienților săi din gama Profesional și/sau High-End Audio/Video posibilitatea de a-și crea o ambianță cât mai apropiată de realitatea acustică a unei săli de spectacole în propriul studio și/sau propriului camin, atât în format stereo cât și multimedia/Home Theater – format 5.1. Încă din 2006 au fost abordate și realizate câteva proiecte la cheie (proiectare, design, execuție, integrare echipamente) de incăperi Home Theater Cinema, destinate clienților VIP.

2003

AUDIOTEHNIC Impex a lansat pentru prima dată oficial in România brand-ul ELECTROCOMPANIET Norvegia la prima ediție a expoziției HiFi Arena 2003, prezentând cu această ocazie un portofoliu de produse și un sunet impresionant sub conceptul exclusiv al brand-ului „If Music Really Maters”.

Prima ediție HiFi Arena a fost realizată în anul 2003 în hotelul JW Marriott din București în perioada 6 – 9 noiembrie

AUDIOTEHNIC Impex a lansat pentru prima dată oficial in România brand-ul ELECTROCOMPANIET Norvegia.

HiFi Arena 2003

2006

La HiFi Arena Show 2006 a fost prezentată în premiera o integrare a produselor din Linia Clasica stereo ELECTROCOMPANIET Norvegia cu incintele acustice Quadral (imporator Audio Bronx Oradea), urmând ca în premieră la expoziția “Luxury Show” din Decembrie 2006 în București să se prezinte conceptul “Multimedia Luxury”, concept bazat pe integrarea produselor exclusive oferite de ELECTROCOMPANIET Norvegia, Acoustic Zen USA și Von Schweikert Audio. Incinte acustice VR-5 Anniversary MKII, subwooferul VR S/1 lansate pentru prima dată în România au susținut reproducerea sunetului corespunzator acestui concept și soluții tehnice. Display-ul video B&O a fost furnizat de SoundVision România. Rezultatul acestei integrări de echipamente a condus la un sistem multimedia High-End Audio/Video unitar, într-o linie VIP cu performanțe remarcabile, având în vedere raportul calitate/preț al întregului ansamblu.

2007

La HiFi Arena Show 2007 a fost lansat în premieră conceptul de integrare audio-video “Multimedia – Classic Excellence”, prezentând în premieră absolută pe piața romînească incintele acustice realizate de Boesendorfer – Divizia Audio, interconectate prin cablurile realizate de Acoustic Zen, semnalul fiind furnizat de echipamentele audio si video – HDMi de la ELECTROCOMPANIET, prezentate pe mobilierul furnizat de Music Tools din Italia. Astfel, incinte acustice Vienna Classic -7, proiectate de celebrul profesor de acustică Hans Deutsch (descoperire și susținere Herbert von Karajan) realizate de celebrul producator de piane Brodmann Austria, au susținut reproducerea sunetului corespunzator acestui concept și soluții tehnice. Rezultatul acestei integrari de echipamente în conceptul “Multimedia – Classic Excellence” a condus la un sistem multimedia High-End Audio/Video unitar, într-o linie clasică, cu performanțe remarcabile, având un raport calitate preț de luat în considerație. Display-ul video de ultimă generație a fost exclusivul LCD-Loewe de 50”, furnizat de Avitech SRL Romania.

Romanian Home Entertainment Show

Soluţii hi-fi personalizate şi simplificate la a V-a ediţie HIFI Arena, în perioada 15 – 18 noiembrie 2007, la Phoenicia Grand Hotel

În perioada 15 – 18 noiembrie, EXPOTEK a organizat la Phoenicia Grand Hotel a V-a ediţie HIFIarena

HiFi Arena 2007

2008

La HIFIarena Show 2008 s-a lansat în premieră absolută conceptul de integrare audio în format stereo „The Nordic Dream” și conceptul de integrare audio-video “Multimedia – Prelude Line”, amândouă având în componentă produse realizate numai în Norvegia!

Componentele și incintele acustice Nordic Tone – Model One ce au fost integrate în Conceptul ” The Nordic Dream” sunt realizate de ELECTROCOMPANIET, alimentate de exclusivele amplificatoare monobloc NEMO, ambele produse fiind prezentate pentru prima dată în România! Toate cablurile de Interconexiune au fost furnizate de „Black Magic Cables” fabricate tot în Norvegia, aniversând în acest fel printr-o soluție de sorginte norvegiană cu ocazia celor 35 de ani de excelența și exclusivitate a brand-ului ELECTROCOMPANIET. Partea de display video a fost asigurată de către cea mai bună plasmă Tv Pioneer de 50’’, prin Sun Audio România.

"Vino să auzi!"

EXPOTEK a organizat cea de-a VI-a ediţie HIFIarena – Romanian Home Entertainment Show, în perioada 13-16 noiembrie 2008 la Radisson SAS Hotel.

„Vino să auzi! a fost invitaţia adresată de EXPOTEK în acel an publicului interesat de soluții HI-FI pentru casă.

HiFi Arena 2008

2009

La HIFIarena Show 2009, Audiotehnic Impex a lansat o linie nouă de produse de la Advance Acoustic asamblate de această dată în Franța și a început colaborarea cu site-ul de vînzări on-line cu cea mai mare audiența din România Avstore. De asemenea, a fost demarată colaborarea cu distribuitorul de produse Bryston Canada și PMC UK pentru zona Central și Est Europeană, respectiv Avitech Austria. Display-ul video a fost asigurat de Samsung, prin lansarea la standul nostru în premieră pe piața romanească a ultimului tip de plasmă Tv de 50’’ cu grosimea de 32mm!

2010

Anul 2010 a fost primul an în care expoziția HiFi Arena nu s-a organizat din motive economice, însa Audiotehnic Impex și-a finalizat cu succes lucrările de integrare a sistemelor contractate și începute în 2009, marcând un an de „business as usuall” pentru produsele High-End exclusive și serviciile adăugate corespunzatoare, punând un mai mic accent pe produsele „entry level” High-End audio/video. Accentuarea activității pe serviciile integrate oferite operatorului de televiziune digitală prin statelit UPC Direct a permis finalizarea unor integrări de excepție audio/video.

Arhivă articole