Prezentare top
VR5SE


VR-5SE este o incinta acustica aflata la baza gamei foarte scumpe, cu patru difuzoare in format "turn" care foloseste cele mai performante difuzoare, accesorii de conectare si circuite cross-over. Tinta designului a fost un sistem acustic cu abilitatea de a reproduce muzica live si in acelas timp sa arate elegant pentru cele mai pretentioase interioare. Imaginea si ambianta muzicala creata este superioara oricari marci la acelasi nivel de pret datorita conceptiei si sistemului propriu creat de celebrul inginer acustician Albert Von Schweikert, fondatorul companiei Von Schweikert Audio USA.

Prin conceptia acustica a acestei incinte acustice, se creeaza o retea acustica de integrare axiala globala care fac ca puterea si aria sa de dinamicitate sa fie mult deasupra altor sisteme de dimensiuni comparabile si pret care nu folosesc acelasi tip de difuzoare. Albert a finalizat conceptia acestor incinte acustice facand comparatii cu sunetul original al instrumentelor reale pentru a-si indeplini tinta ca sunetul sistemului VR-5SE sa semene cat mai aproape de o performanta live!

Doua perechi de legaturi Cardas de inalta calitate (acoperire rhodiu-aur) permit bi-amplificarea si adaptarea la orice tip de cabluri audio dedicate acestei aplicatii.

Carcasa
Corpul de lemn subtire si elegant de 9" este construit la cele mai inalte standarde europene si include un nou design al ecranului de difuzor care elimina rezonanta si sunetul de "cutie" prezent la alte sisteme din aceeasi categorie. Calitatea finisajului este uimitoare, folosind mai multe straturi de rasina pentru a asigura luciu si frumusete. Carcasa are pereti grosi de 1" si sisteme de consolidare in cruce foarte rezistente, cu un ecran de difuzor frontal la care se poate decupla la fel si partea superioara. Stratul intern de amortizare consta in spuma de 1" si postav si este combinata cu umplutura de Dacron pentru a controla rezonanta basului, eliminanad zgomotul de fond si coloratia armonica a unor rezonante nedorite.

Sistemul de redare de joasa frecventa (woofer)
Doua difuzoare woofer de mare capacitate, de 172 mm, care au con de aluminiu, produse in Norvegia, reproduc octavele joase cu autoritate si in acelas timp cu o claritate delicata, folosind o linie de transmisie tricamerala modificata pentru a obtine un raspuns de 28 Hz (-6 dB la 22 Hz). Daca vrei ceva profund, cu bas puternic dar control total atunci ai gasit difuzorul potrivit.

Sistemul de redare de medie frecventa
Albert a avut nevoie de peste un an pentru a creea cel mai performant difuzor de medie frecventa. Pentru a miscora pe cat posibil distorsiunile, a trebuit creat un con compozit din pudra de carbon, Kevlar si acetat de celuloza, pus in miscare de o bobina cu margine de cauciuc avand un design foarte avansat. La testul de raspuns in frecventa efectuat asupra acestui difuzor absolut unic, o data cu analiza gradului de distorsiuni, la aceasta capodopera de difuzor Aerogel s-a constatat ca suna mai bine decat orice alt difuzor din aceeasi gama dimensionala si de domeniu de frecventa. Imaginea sonora creata a pasajelor muzicale solo-artisti si solo-instrumente suna ca si cum ar fi prezente in camera de auditie!

Sistemul de redare de frecvente inalte
Tweeterul tip dom folosit la VR-5SE este unul dintre cele mai bune din lume, cu un nivel inalt de claritate si detaliu a sunetului. Constructiv, folosid principiul liniei de transmisie, domul din panza este captusit la interior cu patru straturi de compus propriu pentru a creste rigiditatea si a elimina distorsiunile tipice ce apar la indoirea fizica a materialului in timpul functionarii, fenomen mecanic care compromite in general domurile din materiale ieftine si de proasta calitate. Ca o consecinta a constructiei avansate si tehnologiei folosite, nivelul de detaliu muzical redat de acest tweeter este uimitor!

Sistemul de ambient
Pentru a mari artificial adancimea salii de auditie si a simula atmosfera unei sali de concert, Albert a creeat o membrana posterioara bipolara pe post de circuit de control derivat de ambianta acustica. Controlul dimensiunii acesteia poate compensa orice conditie acustica impusa de camera proprie de auditie si/sau amplasarea in camera si poate fi inchisa daca se doreste, pentru a anula aceasta facilitate.

Finisaje disponibile si alte optiuni
Va rugam sa intrebati reprezentantii firmei Audiotehnic pentru configurarea colorii dorite.


Imbunatatirea VR-5SE cu wooferul de inalta putere pe baza de magneziu
Wooferul standard din aluminiu inclus in VR-5SE este de inalta calitate, cu o claritate si reactie care subclaseaza wooferele din hartie sau polipropilena datorita lipsei de flexare a conului de aluminiu. In plus, motorul wooferelor de aluminiu Super-Duty (magnet si bobina) este mult superior celor comune. Oricum, pentru anumite aplicatii unde este necesar un bas foarte puternic, cum ar fi un monitor de inregistrare sau anumite sisteme Home Theater instalate in camere foarte mari, am creeat un woofer de 7" ce este folosit pe modelul nostru VR-7SE pentru a asigura nivele de volum peste limita normala si o putere mai mare la frecvente joase. Aceasta este o optiune speciala si trebuie ceruta inca din faza de precomanda.

Imbunatatirea conului
Conul de magneziu este probabil cel mai mai usor dar si cel mai rigid con existent in acest moment pe piata difuzoarelor din categoria superioara de calitate si pret, permitand o putere redata mai mare a frecventelor foarte joase fara a avea distorsiuni, sau o coloratie armonica nedorita. Este cu aprox. 30% mai usor si mai rezistent decat conul de aluminiu. In plus, suprafata texturata amortizeaza undele de energie acustica si reduce tiuitul inerent datorat utilizarii metalului in aceasta portiune a unui difuzor, aluminiul, adaugandu-i in schimb o transparenta unica la redarea fiecarei note de bas.

Imbunatatirea ansamblului magnet-bobina mobila
Avand ca tinta elaborarea unui difuzor de bas mai buna, sau folosi conectorii din cupru de puritate inalta, cu o sectiune cu 50% mai mare. Astfel papucul special de conectare din cupru pur premite caldurii sa fie radiata mult mai eficient din bobina, fata de conectorii din plastic ale produselor comune, micsorand distorsiunile si compresia. Mai mult, sistemul mobil foloseste metode aditionale patentate pentru a elimina distorsiunile cauzatae de miscarea bobinei in campul magnetic fix, rezutatul fiind o redare a sunetului ultra-clara. Sistelul Extreme-Duty al ansamblului mobil consta intr-o conectare si cupru solid si un papuc central, o bobina si o parte superioara palcata cu cupru. Acest nou sistem de sistem mobil permite ca VR-5SE sa aibe cel mai curat bas din lume datorita eliminarii distorsiunilor generate de EMF atat in difuzor cat si in influentarea sistemului de amplificare. Bobina este cu 50% mai mare decat standardul si dimensiunea magnetului a fost marita tot cu 50% pentru a alimenta bobina mobila de putere mare. Aceste schimbari proprietar adauga o imbunatatire semnificativa a claritatii si puterii la frecvente joase. Chiar daca este foarte costisitore, aceasta imbunatatire a wooferului pentru VR-5SE va ridica nivelul nivelul de performanta al intregii incinte acustice si astefel poate concura cu incinte acustice mult mai mari ca volum si mult mai costisitoare.
 

 
Date tehnice top

Tipul sistemului:
Sistem pe patru cai dinamic folosind o linie de transmisie tricamerala.
Dimensiuni: inaltime 42", latime 9", adancime 16". Constructia peretelui de 1" MDF are camera interioara amortizata cu strat de 1" strat de cauciuc/postav.
Greutate: 90 lbs./40 kg fiecare, sau 105 lbs/93kg greutate de livrare pe palet.

Reglajul wooferului:
Linia de transmisie tricamerala este un design hibrid a trei camere separate cuplate cu un ventilator reglat la 25 Hz. Umplutura este spuma acustica de Dacron.

Distemul de decuplare
Ecranele de difuzor frontale si posterioare, inclusiv capacul de deasupra sunt separate si izolate mecanic fata de incaperea principala cu adezivi cauciucati industriali. In acest fel se elimina sursa primara de rezonanta care poate conduce la combinatii acustice nedorite nedorite.

Difuzoare folosite
Doua woofere de aluminiu de 172 mm, un difuzor de frecvente medii de 140 mm din compus Arogel, un tweeter conic de 25 mm din material textil, un tweeter de ambient posterior cu dom din material textil tot de 25 mm si incarcare pe linie de transmisie. Toate difuzoarele folosesc sistemul Von Schweikert avansat de joasa distorsiune.

Woofer Extreme-Duty: Un con pe baza de magneziu cu o bobina si magnet mare pentru mai multa putere, extra claritate si un impact mai mare al basului.

Circuitul de cross-over
Frecventa de rezonanta acustica a incintei VR-5SE este la 300 Hz si 3kHz. Sunt folosite componenete de foarte mare calitate, incluzand condensatorii Solen si Hovland conectati la circuitul tweeterelor. Cablajul este realizat de Analysis Plus, iar interconexiunile sunt seturi duble de prima mana realizate de Cadras placate cu rhodium si aur peste reteaua de cupru. Editia speciala Hovland (VR-5 HSE) foloseste legaturi pe folie Hovland la circuitul gamei de frecvente si un inductor Hovland, cu un condensator integral Hovland pe twewter.

Driverul de ambient
Dom tratat de 1" cu Wave Guide si linie de transmisie cu incarcare posterioara. Circuitul de ambient foloseste control dimensional (principiul nivelului de efect acustic) pentru a compensa acustica camerei si/sau adancimea scenei. Produce un raspuns global axial polar pentru a simula reproducerea live a pasajelor sonore redate.

Frecventa: 28-70kHz, +/- 3 dB, 22Hz la -6dB
Impedanta: 6 Ohmi (4 Ohmi 20 Hz-200Hz; 8 Ohmi 200 Hz-20 kHz).
Putere recomandata: 10 watt pana la 200 watt. Modelul HSE permite 400 watt.
Sensibilitate: 94 dB la 1w/1m folosind 2.83v (in camera).
Garantie: 10 ani pentru componente si uzura, fiind exlusa arderea bobineror in urma utilizarii de amplificatoare necorespunzatoare.

Finisaje: Finisaj din lemn rosu inchis, rosu, galben pin, maro, negru cenusiu. Sunt disponibile orice alte finisaje in lemne exotice la costuri mai mari, cu riscul intarzierii livrarii. Produsul devine disponibil pentru livrarea in medie la 12 saptamani dupa definitivarea comenzii initiale si plata avansului de 50%.