Prezentare top

VR11

Cel mai bun sistem de boxe din lume? ... tutusi nici o companie nu a creat inca un sistem de incinte acustice perfect.

Ce ar trebui sa aiba un sistem de incinte acustice pentru a deveni cel mai bun din lume?
Trebuie sa aibe un bass extrem de puternic, coborand in frecventa pana la 10 Hz? O claritate si o transparenta incredibila in registrul frecventelor medii?
Registrul frecventelor inalte sa fie redate cu o finete neegalata pana la 50kHz? O imagine tridimensionala care sa creeze sentimentul salii de concerte live?
O calitate a design-ului, tehnologiei de realizare de referinta si 20 de ani de garantie?
Un sistem de redare atat de extraordinar care te tine treaz toata noaptea, savurand fiecare nota?
Un sistem de incinte acustice atat de incredibil incat fiecare auditie a unui LP, CD, SACD, DVD nu va fii usor de uitat?

Daca aceste calitati reprezinta pentru tine "Sfantul Graal" si muzica este o parte importanta a vietii tale, atunci produsul in editia speciala VR-11 a fost creat pentru tine!

Tehnologia introdusa de Albert von Schweikert a fost premiata si apreciata de multe review-uri importante, printre care se numara cele ale lui Robert Harley (review Stereophile, review Vortex Screen, 1989), Harry Pearson ( review despre VR-8 in revista Fi, 1997). Greg Weaver(revue in revista Stereo Times pentru VR-4SE). Clement Perry (review in revista Stereo Times pentru VR-6), Paul Bolin si John Atkinson (review in revista Stereophile pentru produsul nostru Andra II refacut pentru EgglestonWorks Audio, Nov.2002).
Printre clientii de prestigiu se numara: Alan Menken, castigator a 7 premii ale Academiei Americane de Film, Herb Alpert de la A&M Records, Studiourile MTV, JVC of America (Hollywood video screening room), Sheffield Sound Labs, Stan Ricker Mastering, Chris Huston (un celebru inginer de inregistrari de studio ce lucreaza pentru: Led Zeplin - The Who - Young Rascals - Pattie LaBelle, etc) si mai mult de 40 de studiouri profesionale de inregistrari din lumea intreaga.

VR-11SE utilizeaza o tehnologie proprie brevetata de replicare acustica inversa (Acoustic Inverse Replication - A.I.R) dezvoltata de Albert Von Schweikert pe cand colabora cu Institultul de Tehnologii din California.
A.I.R foloseste faimoasa Retea de Integrare Axiala Globala (Global Axis Integration Network - brevet Albert von Schweikert) ce permite acestui produs exclusiv - VR-11SE - sa reproduca extrem de fidel inversul semnalului inregistrat de microfon in timp ce dimensionalitatea evenimentului inregistrat este recreata de sistemul de refacere a ambiantei sonore (Ambience Retrieval System - brevet Albert von Schweikert), in esenta un ansamblu de difuzoare ce redau spectrul superior al frecventelor inalte, instalat in partea din spate a incintelor acustice, avand si posibilitate de modificare foarte fina a volumului acestului ansamblu.
VR-11SE va reproduce orice pasaj muzical cu o realitate extraordinara a sunetului, atat de apropape de o performanta live incat oricine nu se va putea abtine sa nu se intrebe daca este live ... sau este VR-11?

Un lucru esential in magia reproducerii sunetului oferita de acest produs din gama Premium Line - VR-11SE este dinamica extrema, oferita de o sensibilitate de 99dB (folosind setarile si optiunile de amplificare ale bass-ului/inaltelor).
Cum cei mai multi audiofili au realizat deja, muzica live are un nivel dinamic greu de reprodus, pe care multe incinte acustice il comprima pana la nivelul de "sunet de conserva".
Ca o caracteristica a sistemelor de redare conventionale, difuzoarelor de joase/medii le lipseste din constructie factorul de dinamicitate sau de redare a impulsurilor scurte (jump factor) si din aceasta cauza pierd din atmosfera de eveniment live. In plus fata de respunsul la impulsuri scurte, se manifesta si aparitia unui val peste realismul unei performante live, datorita ineficientei difuzoarelor si disiparii detaliilor muzicale din cauza componentelor folosite in circuitele de "crossover", adica a componente comerciale ieftine.

VR-11 elimina aceste probleme folosind cele mai bune si mai scumpe componente disponibile pe piata. Toate difuzoarele din registrul frecventelor joase si medii au nivelul cel mai mic de distorsiuni disponibil pe piata si inglobeaza constructiv numai magneti permanenti de mari dimensiuni.
Conceptul de integrare in ansamblul incintei acustice al acestor difuzoare respecta principiul acustic al alinierii in timp si faza, ingloband "cross-overe" realizate cu cele mai bune componente si cabluri de legature interne judicios alese, fara nici un compromis.

Rezultatul acestei integrari in VR-11SE conduce la un regim dinamic, claritate si transparenta socante, producatorul considerand ca practic a realizat un sistem de incinte acustice ce se se afla foarte aproape de "live performance"!
 

 
Date tehnice top

Tipul sistemului: Sistem dinamic activ (5+1 cai) intr-o conceptie tip "Acoustic Suspension". Este format din 3 corpuri asezate pe verticala, ingloband o unitate pentru corectia acustica de interior pentru obtinerea unui reglaj acustic in orice mediu de redare.

Sectiunea wooferului:
Design-ul "Acoustic Suspension" si dimensiunile mari ale incintei permit obtinerea celui mai profund bass posibil, atat in registrul de jos cat si cel mediu, valorificand cea mai precisa reproducere posibila, fara sa creeze problema "basului pe o nota", des asociata cu modelele ventilate (solutia bass-reflex).
Tehnologia de realizare cu un subwoofer de diametru mare permite un sub-bas de o acuratete incredibila pana la 10Hz. Amplificatorul de mare putere de 1000W r.m.s., inclus, permite obtinerea unui nivel dinamic de referinta in acest registru de frecvente, folosindu-se si de facilitatile de reglare manuale facute special pentru conditii de interior variate.

Constructia carcasei:
Placa frontala de prindere a difuzorului, placa de spate si peretii laterali au peretii grosi de 2"(5cm), solutia constructiva pentru peretii laterali si cel din spate asigurand un control exceptional al rigiditatii pentru micsorarea vibratiilor nedorite, in timp de placile de separatie intre zone sunt din HDF si groase de 1" (2.5cm) asigura din constructie o rigiditate exceptionala si previne coloratia sunetului datorata carcasei.
Sistemul de amortizare intern este realizat cu material de postav acustic, spuma si Dacron, folosite pentru a elimina rezonanta de cavitate, tipica aplicatiei.

Marime: Inaltime: 90(229cm), Latime in fata: 11(28cm), Latime in spater: 21(54cm), Adancime: 30(76cm).
Greutate: Modului woofer:268lbs (122kg) fiecare. Modulul M/T: 157lbs.(72kg), masa totala fiecare incinta acustica:693lbs.(316kg), masa totala a coloanelor asamblate: 632 kg.

Distributia difuzoare;pr pentru fiecare boxa: (2) woofere de 15" in sistem fagure din Kevlar-Nomex, (4) drivere cu con de aluminiu de 8.5", (2) drivere Aerogel de 7" pentru registrul mediu din carbon Kevlar-celuloza, (2) tweetere 1.5" Revelator cu inel de matase, (2) supertweetere de aluminiu de 5".
Toate driverele folosesc un sistem patentat de miscare avansata in scopul obtinerii distorsiunilor la redare cele mai mici din industrie.

Circuitul de "crossovere": condensatori film si folie Hovland, condensatori folie Solen, inductante fara miez Solen Perfect Lay, rezistente cu pelicula metalica neinductive folosite in domeniul militar. Punctele de crossover si technologia circuitelor "crossover" este secreta.

Conectica: Trei seturi de legaturi cu 5 cai WBT Platinium permit tricablarea (tri-wiring). Un singur cablu poate fi folosit direct de la sectiunea M/T catre zona sectiunii wooferului.

Driverul de ambient: instalat in spate este un difuzor de 5" din aluminiu. Circuitul de ambient foloseste principiul de Control Dimensional (controlul efectului) pentru a compensa acustica camerei si adancimea sunetului de scena. Permite obtinerea unei caracteristici Globale Axiale polare pentru a simula reproducere muzicala live cu acuratete.

Reglaje Fine: se regleaza volumul subwooferului si al frecventei acestuia ce poate varia de la 50Hz pana la 100Hz (la 75Hz raspunsul este flat cu volumul la o treime).
Ajustarea volumului tweeter-ului frontal permite obtinerea unui castig de +3dB (dubleaza puterea) si a unei atenuari de -18dB, caracteristici valabile pentru o frecventa de 4kHz. Reglajul volumului supertweeter-ului frontal permite obtinerea unui castig de +16dB (de 40 de ori in putere) si a unei atenuari de -5dB, caracteristici valabile pentru o frecventa de 20kHz.

Puterea audio a subwooferului: 1000 Watti rms , tehnologie clasa D. Fiecare coloana contine doua subwoofere de acest tip. Sistemul per total are 4000 Watti rms, sau 8000 Watti pep.

Frecventa de raspuns: 15-35 kHz, +/- 1dB, 10Hz - 50kHz 19 la -6 dB, (+/- 1 dB la mijlocul benzii)

Impedanta: 8 Ohmi mediu (coboara la 5 Ohmi intre 200Hz-300Hz si 6kHz-12kHz)

Putere audio recomandata: 20 Watti pana la 1000 watti.

Sensibilitate: 96 dB la 1 W/1m folosind 2,83 v.(99 dB cu setarile de maxim la subwoofer si super-tweeter)

Garantie: 20 ani garantie pentru parti si uzura, excluzand arderea bobinajului datorITA amplificarii defectuoase. Garantia este transferabila catre un al doilea proprietar.
Amplificatoarele de 1000 W r.m.s. pentru subwoofere in clasa D sunt garantate 3 ani.

Finisaj: Finisaj standard, incluzand culorile de cireasa neagra, artar, negru lacuit. Un strat satinat de poliester protejeaza suprafata de lemn.
Finisajele premium sunt disponibile la preturi mai mari.