ELECTROCOMPANIET Norvegia a prezentat primul sau amplificator acum 35 de ani.
Era un amplificator tranzistorizat de 25W ce ingloba un concept nou, cu rezultate extraordinare in redarea sunetului. Pentru audiofili, dezvoltarea teoretica a lui Matti Otala (doctor in stiinte) si contributia unui practician desavarsit, Jan Lohstro, aveau sa se regaseasca in acest prim produs, aparut si finantat initial din nevoia fondatorului ELECTROCOMPANIET, instrumentistul Per Abrahamsen sa-si asigure sonorizarea propriei orchestre de muzica rock.

Per Abrahamsen si anturajul sau de audiofili si muzicieni au fost entuziasmati de calitatile musicale ale acestui prototip de 25W. Noul concept theoretic al Dr. Matti Otala de utilizare a reactiei in amplificatoarele audio a fost experimentat si dezvoltat in anii ce au urmat, de un colectiv de profesionisti in domeniu. Testul de piata realizat in anul 1976 in SUA, a confirmat calitatile extraordinare ale acestui produs. A generat o imensa cerere si realmente a creat o bresa in piata Americana de profil, bresa care se poate constata si azi. Au urmat piata japoneza, apoi pietele Europene cu traditie, din Austria-Germania, Elvetia, Marea Britanie care au generat de asemenea o cerere imensa.

Gama de produse ELECTROCOMPANIET acopera cele mai rafinate pretentii ale clientilor sai audiofili si nu numai. Prezentarea produsele este simpla, dar eleganta si fara inutile si costisitoare adaugiri. Soundul muzicii intradevar conteaza si aceasta recunoaste orice audiofil. ascultand orice fel de muzica pe oricare din produsele create de-a lungul timpului de ELECTROCOMPANIET. Fabricate dupa conceptul scandinav, adica de a dura o viata, produsele ELECTROCOMPANIET sunt astfel concepute incat ofera proprietarului posibilitatea de upgradare pana la performantele liniei actuale de produse, tehnicienii norvegieni punand la punct toate subansamblele necesare la momentul oportun. Garantia pentru orice produs este de 36 de luni, iar raportul pret/calitate este superior oricaror produse din categoria fashion high-end si se afla in competitie directa cu produse din gama foarte scumpa high-end. Cu siguranta o linie audio sau multimedia ELECTROCOMPANIET reprezinta o optiune serioasa nu numai pentru audiofilii ce prefera auditiile stereofonice, cat si a celor ce prefera un sistem multimedia high-end atat video cat si audio.