EC 4.8
2 Channel Preamplifier

EC 4.8
Este un preamplificator lansat in 2006 la expozitia High-End de la Munchen ce se remarca prin conceptia moderna si performantelor extraordinare la aceasta clasa de produs. De-a lungul timpului, ELECTROCOMPANIET a avut mereu grija sa lanseze la momentul oportun preamplificatorul sterofonic care sa puna in evidenta performantele familiei proprii de amplificatoare de putere. Si de aceasta data se pare ca producatorul Norvegian a reusit sa atraga atentia clientilor sai traditionali si nu numai, iar performantele acestui preamplificator au intrecut orice asteptare, fiind recomandat pentru orice aplicatie stereofonica din clasa superioara High-End, concurand cu orice produs al competitiei din acest segment foarte exclusiv, dovedind si un raport calitate pret foarte ridicat. Politica de upgrade a producatorului il va transforma intr-un companion pe termen lung al celui care il va achizitiona, transformand costul achizitiei acestui produs intr-o veritabila investitie.

Design-ul clasic si linia sobra il recomanda prin excelenta in interioarele atat clasice cat si moderne. Combinatia realizata de cutia neagra, panoul frontal dintr-un plastic acrilic transparent finisat extraordinar, auriul elementelor de comanda manuale si albastrul elementelor de afisare devine spectaculos atat pe lumina, dar mai ales pe intuneric, conferind spatiului in care instalat o deosebita distinctie si o eleganta de un rafinament aparte, dupa cum se poate observa si in fotografia de mai sus. Este primul preamplificator care poate comunica cu eleganta si foarte utila telecomanda RF multifunctionala, produs nou lansat de ELECTROCOMPANIET in 2006, ECT2.

Schimbarea volumului si selectia intrarilor audio se poate face manual, folosind cele patru butoane de navigare aflate in dreapta panoului frontal, sau din telecomanda RF, care nu este inclusa in pretul platit pentru preamplificatorul EC 4.8. Se remarca utilizarea releelor de inalta calitate ca principiu constructiv pentru schimbarea surselor audio in circuitul electronic al amplificatorului. Sursa audio selectata este afisata in partea stanga a panoului frontal, pe culoare albastra, iar volumul digital urmareste doua bar-grafuri orizontale pe fond albastru din spatele panoului acrilic. Din cele sase sase intrari audio, cinci intrari sunt asimetrice (RCA) si una balansata (XLR). De remarcat cele doua iesiri stereofonice de linie, in format asimetric (RCA) si balansat (XLR).

EC 4.8 foloseste conceptul ELECTROCOMPANIET de sursa de alimentare FTT, acest tip de sursa de tensiune analogica fiind capabila de a livra etajelor de amplificare audio de doua ori mai mult curent, comparativ cu o sursa de alimentare analogica conventionala. EC 4.8 inglobeaza doua surse de alimentare complet separate pentru fiecare canal, fiecare avand un transformator toroidal supradimensionat, realizat dupa un patent american si o baterie de condensatoare electrolitice supradimensionata de inalta calitate ce vor garanta o dinamica superioara si performantele de zgomot imbunatatite. Acest preamplificator foloseste aceleasi componente ca si cele mai prestigioase modele realizate de ELECTROCOMPANIET, printre acestea remarcandu-se sistemul avansat de protectie la conectare SPAC, necesar protectiei amplificatorului de putere si incintelor acustice in cazul unor intrerupoeri bruste ale alimentarii retelei de curent electric.

AUDIOTEHNIC Impex il recomanda pentru utilizarea in configuratii stereo High-End cu oricare din amplificatoarele duale sau cele monobloc din catalogul de produse ELECTROCOMPANIET.