NEMO
Prezentare top

AW 600 - NEMO             REFERINTE:  1 ; 2

Este capul de serie si unul dintre cele mai bine cotate amplificatoare de putere monobloc realizate de ELECTROCOMPANIET in toate timpurile. Incepand cu 1998, studiourile de inregistrari din Abbey Road/Londra l-au expus facand din acest amplificator o legenda. NEMO a fost construit pentru a comanda ... incintele acustice Nautilus realizate de B&W, fiind amplificatorul monobloc de putere capabil sa ofere o putere audio mai mare de 600 Wrms pe o impedanta de 8 ohmi cu distorsiuni minime, adica performantele de care aveau nevoie incintele acustice Nautilus. Este un produs de studio ce depaseste cerintele de High End exclusiv, fiind construit sa fie conducatorul clasei sale de putere, iar performantele audio fiind foarte greu de egalat de produse echivalente ale competitiei. Nu intamplator este supranumit "NEMO - The Ultimate Power Amplifier".

Design-ul acestui amplificator de putere monobloc este clasic, urmand linia sobra a produselor fabricate de ELECTROCOMPANIET, ce il recomanda prin excelenta in interioarele atat clasice cat si moderne. Este impunator atat ca volum audio, dar si din punct de vedere dimensional. Combinatia realizata de dimensiunile cutiei negre, panoul frontal dintr-un plastic acrilic transparent finisat extraordinar, scrisul auriu si albastrul siglei producatorului il face spectaculos atat pe lumina, dar mai ales pe intuneric, conferind spatiului in care instalat o deosebita distinctie si o eleganta de un rafinament aparte, sugerand discret ca in locatia unde veti intalni o pereche de NEMO, "Muzica intradevar conteaza ... ".

Parerea unanima a mai multor instrumentisti si tehnicieni din diversele studiouri de inregistrare din lume ce se folosesc de NEMO in mod frecvent este ca nu se pot descrie in cuvinte performantele audio ale acestui amplificator monobloc de putere. Acestia recomandand insa oricarui audiofil si nu numai sa traiasca macar o data experienta ascultarii unui sistem audio ce utilizeaza acest amplificator la redare. Per Abrahamsen, design-erul acestui legendar amplificator, el insusi un foarte bun chitarist, justifica prin parametrul "dynamic range" necesitatea utilizarii unui amplificator de talia lui NEMO atat in echipamentul de inregistrare cat si la redare.

ELECTROCOMPANIET include in amplificatorul AW 600 - NEMO toate elementele de design modern si actualizarile tehnice de ultima ora si generatie, pastrand insa acelasi nume, oferind o valoare adevarata pentru banii clientului sau si nu in ultimul rand un raport calitate pret extraordinar necesar a sustine si o politica extrem de agresiva fata de competitie. NEMO are la baza renumitul amplificator de putere monobloc AW 180M, in esenta functionand cu doua astfel de amplificatoare in paralel, cu doua surse de alimentare in sistem FFT complet separate. Deesign-ul balansat optimizeaza la maxim distorsiunile armonice si zgomotul in conditiile in care puterea de iesire este de 3.8 ori mai mare decat a unui amplificator de putere monobloc AW 180M.

AUDIOTEHNIC Impex il recomanda in orice combinatie stereo si/sau multimedia de exceptie, folosind deopotriva preamplificatorul EC 4.8 sau EC 4.9 alaturi de remarcabilul CD-player EMC 1AUP. Audiofilul care isi permite un astfel de sistem este acoperit de politica de upgrade a producatorului pe o perioada de 5 ani, transformand costul achizitiei acestui produs intr-o veritabila investitie de durata.

Va invitam sa intrati in clubul select al detinatorilor de NEMO ce va permite obtinerea unui statut preferential in relatia cu ELECTROCOMPANIET prin AUDIOTEHNIC Impex.

 

 
Date tehnice top
 
All measurements are made at 120V / 240V //50Hz / 60Hz
Amplifier section
 
Clipping point of the preamplifier is set to a level where total harmonic distortion (THD) is 0.2%
Input Impedance (Fixed) 330 kohm
Output Impedance (20 Hz-20kHz) < 0,009 Ohm
Frequency response (DC - 65 kHz) - 0.4 dB
Input level for rated output 1 V RMS
Max. peak current > 150 A
THD(measured at 1 kHzhalf power,8W) < 0,001 %
THD (measured at 1 kHz -1 dB, 8 W) < 0,0015 %
Noise
(measured with bothinputsshorted)
400 Hz - 30 kHz : 150 ÁV
DC - 30 kHz : 200 ÁV
Damping factor (20 Hz - 20 kHz) > 850
   
Rated output power  
 
8 ohms 600 W
4 ohms 1200 W
   
Power consumption (no load or signal) 230 W
   
The NEMO is DC coupled from input to output
   
Dimensions  
Width 514 mm / 20.2 inches
Depth 470 mm / 18.5 inches
Height 288 mm / 11.3 inches
Weight 41 kg. / 90.2 lbs.