Prezentare top

AW 70, sau AW 220
Acest amplificator dual de putere de 2 x 70 Wrms pe o impedanta de 8 ohmi realizat de ELECTROCOMPANIET este un produs High End construit sa ofere o putere de nivel mediu, cu un raport calitate pret extrem de ridicat. Functioneaza in clasa A pana la un nivel de putere de 2 x 30 Wrms, urmand ca peste acest nivel de putere sa lucreze in clasa AB. Acest amplificator dual impreuna cu preamplificatorul EC 4.7 sau EC 4.8 constituie o solutie veritabila High End si o alegere perfecta pentru incaperile de dimensiuni ceva mai mici ( 20 - 30 mp). Performantele audio sunt incomparabile fata de echipamentele ce au aceleasi functiuni si sunt furnizate de marcile obisnuite sa vanda produse audio din categoria retail. Politica de upgrade a producatorului il transforma intr-un companion pe termen lung al celui care il va achizitiona, transformand costul achizitiei acestui produs intr-o veritabila investitie.

Design-ul clasic si linia sobra a produselor fabricate de ELECTROCOMPANIET il recomanda prin excelenta in interioarele atat clasice cat si moderne. Combinatia realizata de cutia neagra, panoul frontal dintr-un plastic acrilic transparent finisat extraordinar, auriul butonului de pornit oprit si al marcii, apoi albastrul LED-ul de afisare a functionarii sunt spectaculoase atat pe lumina, dar mai ales pe intuneric, conferind spatiului in care instalat o deosebita distinctie si o eleganta de un rafinament aparte, dupa cum se poate observa si in fotografia de mai sus.

De remarcat cele doua intrari de linie, una asimetrica (RCA) si una balansata (XLR) si cele doua iesiri pentru adaugarea unui al II-lea amplificator, respectand acelasi principiu. Iesirile celor doua amplificatoare incorporate se pot conecta in punte, caz in care puterea de iesire poate creste la 220 Wrms pe o impedanta de 8 ohmi. Alegerea configuratiei in punte se poate face prin actionarea unui comutator special, aflat pe panoul din spate, iar fiecare intrare are posibilitatea reglarii manuale a volumului cu acces pe la panoul spate. Configurarea in punte il transforma intr-un amplificator monobloc ce se poate utiliza inclusiv in aplicatii profesionale cu rezultate extraordinare. Folosit in punte si la nivele de putere apropiate de pana la 80W, datorita capacitatii sursei de alimentare are un sunet cu o caracteristica foarte apropiata de NEMO.

ELECTROCOMPANIET include in AW 70 actualizari tehnice de ultima ora, pentru a mentine o linie foarte agresiva la aceasta categorie de produs fata de competitie. Desigur, foloseste conceptul ELECTROCOMPANIET de sursa de alimentare FTT, acest tip de sursa de tensiune analogica fiind capabila de a livra etajului final audio de putere de doua ori mai mult curent, comparativ cu o sursa de alimentare analogica conventionala. Acest amplificator incorporeaza doua astfel de surse de alimentare, complet separate, fiecare avand cate un transformator toroidal de 550 VA supradimensionat, realizat dupa un patent american si o baterie de condensatoare electrolitice de filtraj de 40,000 uF de inalta calitate. Acest amplificator foloseste componente electronice selectionate ce se regasesc inclusiv in cele mai scumpe produse High-End cu care concureaza pe aceasta piata. Mentinand principiile constructive ce se regasesc la toate produsele sale, ELECTROCOMPANIET a construit acest amplificator integrat pentru a functiona atat stereo cat si in punte la puterea maxima nominala, fiind stabil atat termic cat si electric pana la impedante de iesire de 0,5 Ohmi, performante greu de obtinut de amplificatoare similare din aceeasi categorie.

AUDIOTEHNIC Impex recomanda acest amplificator atat pentru utilizarea intr-un sistem stereo, sau multimedia cat si pentru aplicatii profesionale de sonorizare, datorita facilitatilor de reglaj manual al volumului.

Diferite publicatii de profil din intreaga lume au analizat performantele acestui amplificator dual de putere. Va invitam sa le cititi in original accesand link-ul:


http://www.electrocompaniet.com/products/power-amp/aw70.html
 


 
Date tehnice top

Toate masuratorile sint efectuate la 120V/240V//50Hz/60Hz
Amplifier section
Input impedance 330Kohm
Maximum peak current >60A
Frequency response DC - 65 kHz
Rated output power (THD=0,2%)
Rated output power
8 ohm 2x70W
4 ohm 2x120W
2 ohm 2x160W
Mono
8 ohm 220W
4 ohm 380W
Dimensions
Width 483 mm / 19 inches
Depth 380 mm (15 inches)
Height 110 mm(4,3 inches)
Weight 15 kg. (33 lbs.)