Prezentare top

AW 120DMB
Acest amplificator dual de putere de 2 x 120 Wrms pe o impedanta de 8 ohmi realizat de ELECTROCOMPANIET este un produs High End construit sa fie castigator in clasa sa, datorita raportului calitate pret foarte ridicat. Functioneaza in clasa A pana la un nivel de putere de 2 x 80 Wrms, urmand ca peste acest nivel de putere sa lucreze in clasa AB. Este o versiune tehnica foarte apropiata constructiv de amplificatorul AW 180, cel mai bine vandut amplificator de putere monobloc al producatorului. Acest amplificator dual impreuna cu preamplificatorul EC 4.7 sau EC 4.8 constituie o solutie veritabila High End si o alegere perfecta pentru incaperile de dimensiuni medii ( 25 - 50 mp). Performantele audio sunt incomparabile fata de echipamentele ce au aceleasi functiuni si sunt furnizate de marcile obisnuite sa vanda produse audio din categoria retail. Politica de upgrade a producatorului il transforma intr-un companion pe termen lung al celui care il va achizitiona, transformand costul achizitiei acestui produs intr-o veritabila investitie.

Design-ul clasic si linia sobra a produselor fabricate de ELECTROCOMPANIET il recomanda prin excelenta in interioarele atat clasice cat si moderne. Combinatia realizata de cutia neagra, panoul frontal dintr-un plastic acrilic transparent finisat extraordinar, auriul butonului de pornit oprit si al marcii, apoi albastrul LED-ul de afisare a functionarii sunt spectaculoase atat pe lumina, dar mai ales pe intuneric, conferind spatiului in care instalat o deosebita distinctie si o eleganta de un rafinament aparte, dupa cum se poate observa si in fotografia de mai sus.

De remarcat cele doua intrari de linie, una asimetrica (RCA) si una balansata (XLR) si cele doua iesiri pentru adaugarea unui al II-lea amplificator, respectand acelasi principiu. Iesirile celor doua amplificatoare incorporate se pot conecta in punte, caz in care puterea de iesire poate creste la 480 Wrms pe o impedanta de 8 ohmi. Alegerea configuratiei in punte il transforma insa intr-un amplificator monobloc ce se poate utiliza inclusiv in aplicatii profesionale cu rezultate extraordinare.

ELECTROCOMPANIET include in AW 120DMB actualizari tehnice de ultima ora, pentru a mentine o linie foarte agresiva la aceasta categorie de produs fata de competitie. Desigur, foloseste conceptul ELECTROCOMPANIET de sursa de alimentare FTT, acest tip de sursa de tensiune analogica fiind capabila de a livra etajului final audio de putere de doua ori mai mult curent, comparativ cu o sursa de alimentare analogica conventionala. Acest amplificator incorporeaza doua astfel de surse de alimentare, complet separate, fiecare avand cate un transformator toroidal supradimensionat, realizat dupa un patent american si o baterie de condensatoare electrolitice de filtraj de 150,000 uF de inalta calitate. Acest amplificator foloseste componente electronice selectionate ce se regasesc inclusiv in cele mai scumpe produse High-End cu care concureaza pe aceasta piata. Mentinand principiile constructive ce se regasesc la toate produsele sale, ELECTROCOMPANIET a construit acest amplificator integrat pentru a functiona atat stereo cat si in punte la puterea maxima nominala, fiind stabil atat termic cat si electric pana la impedante de iesire de 0,5 Ohmi, performante greu de obtinut de amplificatoare similare din aceeasi categorie.

Nu in ultimul rand, sectiunea monobloc de 120 Wrms pe 8 ohmi constituie platforma de baza pentru produsele ce alcatuiesc configuratia avansata multimedia, producatorul oferind pe baza platformei amplificatorului de 120 Wrms o configuratie multimedia completa, avand inclusa si functionarea in regim stereo atunci cand situatia o cere.

Diferite publicatii de profil din intreaga lume au analizat performantele acestui amplificator dual de putere. AUDIOTEHNIC Impex va invita sa le cititi in original accesand link-ul:


http://www.electrocompaniet.com/products/power-amp/aw120.html

 
Date tehnice top

Toate masuratorile sint efectuate la 120V/240V//50Hz/60Hz
Amplifier section
Output Impedance (20 Hz - 20 kHz) < 0,01 ohm
RCA (single) input impedance 220 kohm
XLR (balanced) input impedance 110 kohm
Input sensivity for rated output 1 V
Max. peak current > 100 A
THD (measured at 1 kHz -1 dB, 8 ohm) < 0,002 %
Noise (measured with both inputs shorted)
400 Hz - 30 kHz : 90 ÁV
10 Hz - 30 kHz : 100 ÁV
Rated output power
8 Ohm 2 x 120 W
4 Ohm 2 x 200 W
2 Ohm 2 x 350 W
Power consumption (no load or signal) 161 W
Dimensions
Width 483 mm / 19 inches
Depth 385 mm / 15 inches
Height 135 mm / 5.3 inches
Weight 19 kg. / 41.8 lbs.