ECI 5
 

PREZENTARE

ECI 5
Este un produs nou, derivat din cel mai bine cotat amplificator integrat realizat de ELECTROCOMPANIET in intreaga sa istorie: ECI 4A. Este un produs High End construit sa fie castigator in clasa sa, datorita raportului pret/calitate foarte greu de egalat si a performantelor sale superioare produselor echivalente ale competitei. Acest amplificator stereo integrat impreuna cu CD-player-ul EMC 1 AUP reprezinta o alegere perfecta pentru incaperile de dimensiuni medii ( 25 - 50 mp), reprezentand un substitut elegant si foarte apropiat ca performante de configuratia clasica High-End preamplificator + amplificator de putere. Performantele audio sunt incomparabile fata de echipamentele ce au aceleasi functiuni si sunt furnizate de marcile obisnuite sa vanda produse audio din categoria retail. Politica de upgrade a producatorului il transforma intr-un companion pe termen lung al celui care il va achizitiona, transformand costul achizitiei acestui produs intr-o veritabila investitie.

Design-ul clasic si linia sobra a produselor fabricate de ELECTROCOMPANIET il recomanda prin excelenta in interioarele atat clasice cat si moderne. Combinatia realizata de cutia neagra, panoul frontal dintr-un plastic acrilic transparent finisat extraordinar, auriul elementelor de comanda manuale si albastrul elementelor de afisare este spectaculos atat pe lumina, dar mai ales pe intuneric, conferind spatiului in care instalat o deosebita distinctie si o eleganta de un rafinament aparte, dupa cum se poate observa si in fotografia de mai sus.

Schimbarea volumului si selectia intrarilor audio se poate face manual, folosind cele patru butoane de navigare aflate in dreapta panoului frontal, sau din telecomanda cu IR. Se remarca utilizarea releelor de inalta calitate ca principiu constructiv pentru schimbarea surselor audio in circuitul electronic al amplificatorului. Sursa audio selectata este afisata in partea stanga a panoului frontal, pe culoare albastra, iar volumul urmareste sugestiv un arc de cerc iluminat din spatele panoului frontal acrilic de un led albastru. Din cele sase sase intrari audio, cinci intrari sunt asimetrice (RCA) si una balansata (XLR). De remarcat cele doua iesiri de linie, una asimetrica (RCA) si una balansata (XLR), care pot transforma amplificatorul integrat intr-un preamplificator High-End in cazul in care se doreste utilizarea intr-o configuratie ulterioara cu amplificator de putere mai mare separat, sau pentru alimentarea a patru incinte acustice intr-un sistem stereofonic ceva mai complex.

ELECTROCOMPANIET include in ECI 5 actualizari tehnice de ultima ora, pentru a mentine o linie agresiva la aceasta categorie de produs fata de competitie. Desigur, foloseste conceptul ELECTROCOMPANIET de sursa de alimentare FTT, acest tip de sursa de tensiune analogica fiind capabila de a livra etajului final audio de putere de doua ori mai mult curent, comparativ cu o sursa de alimentare analogica conventionala. Un transformator toroidal supradimensionat pentru un consum constant de peste 700 VA, realizat dupa un patent american si o baterie de condensatoare electrolitice de filtraj de 70,000 uF de inalta calitate, permit acestui amplificator integrat obtinerea unor performante High-End la o putere audio de iesire de 2 x 120 Wrms pe o impedanta de 8 Ohmi. Acest amplificator foloseste componente electronice selectionate ce se regasesc inclusiv in cele mai scumpe produse High-End cu care concureaza pe aceasta piata. Mentinand principiile constructive ce se regasesc la toate produsele sale, ELECTROCOMPANIET a construit acest amplificator integrat pentru a functiona stabil atat termic cat si electric pana la impedante de iesire de 0,5 Ohmi, performante greu de obtinut de amplificatoare similare din aceeasi categorie.


 

Technical specifications


All measurements are made at 120V / 240V  //50Hz / 60Hz
Preamplifier section  
   
Nominal Input impedance 330Kohm
Max. input level > 10 Volt RMS
Equivalent input noise < 4 ÁV
Pre-out gain balanced output (XLR) 1,37x
Pre-out gain single output (RCA) 1,25x
   
Amplifier section  
Output Impedance (20 Hz -20 kHz) < 0,01 Ohm
Max. peak current > 80 A
THD
(measured at 1 kHz half power, 8 W)
< 0,007 %
THD
(measured at 1 kHz -1 dB 8 W)
< 0,008 %
Input sensitivity for rated output single ended  1,4V
Input sensitivity for rated output balanced 0,7V
Input sensitivity for rated output HT 6,5V 
Rated output power  
8 Ohm 2 x 120 W
4 Ohm 2 x 200 W
2 Ohm 2 x 350 W
Power consumption                 
(no load or signal)
160 W
   
Dimensions  
Width 483 mm / 19 inches
Depth 405 mm / 16 inches
Height 135 mm / 5,3 inches
Weight 16Kg / 35 lbs.